Bemutatkozik a biharugrai Napközis Óvoda

 

Óvodánk a település központjában helyezkedik el. A község Önkormányzata 1994-ben saját erõbõl építette a régi életveszélyessé vált épület helyére.

15 éve még két csoporttal, 47 kisgyermekkel, 4 óvodapedagógussal és 2 dajkával működő intézményünk volt. a folyamatosan csökkenő gyermeklétszám miatt ma már csak 1 vegyescsoportal, 26 kisgyermekkel, 2 óvodapedagógussal, és 2 dajka nénivel Biharugra és Magyarhomorog Oktatási Intézményi Társulás Tagintézményeként működünk.

Az óvoda Nevelési programja a gyermekek fõ tevékenységeit figyelembe véve  "JÁTÉK-MOZGÁS-MESE" nevet viseli. A program megvalósításához feltételeink adottak rendelkezünk 1 játszó-, 1 foglalkoztató- és egy tornaszobával, amelyekben biztosítani tudjuk gyermekeink sokoldalú nevelését- fejlesztését.

A beszédhibás gyermekekkel utazó logopédus foglalkozik.

Heti 1 órában angol nyelv és Református hittanoktatás is folyik amelyen a gyermekek  szülők igényei   szerint vesznek részt.

Pedagógiai elvünk:

Érzelmi biztonságot nyújtó, közvetlen, szeretetteljes,nyugodt, családias légkörben nevelő, élménygazdag mindennapok megteremtése.

Az óvoda dolgozói:

 

 

 

 

Tájékoztatás az óvodai beiratkozás menetéről a 2020/2021-es nevelési évre

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdő napjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett. A rendelkezés célja, hogy gyermekeink érdekében a megfelelő életkorban kezdődhessen el közösségbe integrálásuk és felkészítésük a majdani iskolakezdésre.

A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során a köznevelésért felelős miniszter határozata alapján a következő eljárás rend lép életbe:

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a Körösmenti Óvoda Biharugrai Óvodája, (5538 Biharugra, Erzsébet út. 38-40) mint kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akivel kapcsolatosan nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor. 

Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szüksége intézkedésre az óvoda felé. Az óvoda az ilyen gyermekekre számít, és a férőhelyet biztosítja számukra a szülő külön jelzése nélkül is. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy legalább telefonon vagy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot az óvoda vezetőjével ilyen esetekben is, és tájékoztassák a szülői szándékról, hogy a körzetes óvodába kívánják beíratni gyermeküket.

Elérhetőségeink:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 06-30-384-69-07 Földesi Zita óvodapedagógus

 

Azok a kedves szülők, akik nem Biharugrán élnek, de gyermeküket a Biharugrai óvodába kívánják beíratni, erre irányuló szándékukat - a kötelező felvételt biztosító óvoda nevének és címének megjelölésével, telefonon, majd a kitöltött szándéknyilatkozat elektronikus úton való elküldésével, vagy indokolt esetben telefonon előre egyeztetett időpontban személyesen – 2020. április 17-ig tehetik meg. A gyerekek felvételére vonatkozó döntést 2020. április 30-ig szükséges meghoznunk és erről a szülőt szintén írásban fogjuk értesíteni.

 A szándéknyilatkozat letölthető az alábbi linkre kattintva:

SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÓVODAI FELVÉTELRE

A hatályos jogszabályok értelmében 2020. január 1-jétől abban az esetben, ha az óvodaköteles gyermek családjával külföldön él, ezt a tényt az Oktatási Hivatal részére a szülőnek be kell jelentenie. A bejelentéshez használható űrlap elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a Köznevelés menüpont Külföldi távozás bejelentése pontjából vagy a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kulfoldre_tavozas_bejelentese oldalról közvetlenül.

A bejelentőlap elektronikus kitöltését követően a kérelmet aláírva a következő postacímre kell megküldeni: Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály, 1363 Budapest, Pf. 19.

 

Bővebb információt a https://www.oktatas.hu/…/aktualis_t…/ovodai_beiratkozas_2020 oldalon találhatnak.

Vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

     

                   Barabás Károlyné                                                       Tóth Tiborné

                    Társulás elnöke                                                          Óvodavezető

                            s.k.                                                                            s.k.

Biharugra térkép

Új piaci épület Biharugrán

 

Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése

Könyvtár energetikai fejlesztése

EFOP-1.5.3-16-2017-00018

Fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Biharugrán

Fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Biharugrán

Babakötvény nyereményjáték

Állampapír nyereményjáték

Állampapír nyereményjáték

babakotveny